Min barndom er dokumenteret med billeder

Gamle foto-albummer

Min barndom er dokumenteret med billeder i gamle foto-albummer, men foto havde slet ikke min interesse, så der er en lang periode, hvor der næsten ikke findes billeder af mig eller mit liv. Det er lidt ærgerligt, for i dag har man jo altid et kamera ved hånden, og poster al verdens ting på nettet.

Verden er blevet mere visuel orienteret

Hele verden er blevet mere visuel orienteret, og på et tidspunkt gik det op for mig, at det at være sangskriver og musiker ikke bare handler om musik. I dag er man næsten nødt til også at lave en video, når man vil præsentere en sang for verden.

Det stiller nogle krav til at man ser godt ud foran et kamera, eller kan lave noget interessant animation eller lign. Skal man ikke give en formue for at få det produceret, må man lære at gøre det selv. Denne nødvendighed har, med tiden, skabt helt nye interesser hos mig, for det skal jo helst se godt ud, og have et interessant kunstnerisk udtryk.

At vise det der bliver sunget, er den nemme løsning, men det er mere interessant, at skabe noget visuelt, der kan sætte tankerne i gang og som kan fortolkes.

Vores verden er fuld af billeder

Vores verden er fuld af billeder. Vi bombarderes af indtryk hele dagen. Meget forsvinder, men der er nogle scener fra film, musikvideoer, nyhederne m.v. der bliver hængende.

At skabe et billede der bliver husket er vanskeligt, men stor kunst er altid det der bliver husket. Når man tager hundredevis af billeder til et bryllup eller af sit lille barn, er der mange standard fotos, men ofte er der nogle få, der er helt unikke, der lige griber øjeblikket, og som ikke ville kunne genskabes.

Sådan er det også når man skriver sange, der er rutine sangene, der vidner om godt håndværk og så er der de få helt unikke, der ud over at være interessante at høre på, bliver hængende i ens bevidsthed og som skaber nye billeder oppe i hovedet på den der lytter.

Billeder, der er unikke for hver enkelt person, og som er helt anderledes end dem som komponisten så. Billeder er meget mere end det man ser.

/Anders Carstensen

Sangskriver, sanger, musiker, producer, tegner, videoproducent.

https://www.youtube.com/channel/UCLt8il2oGB9PJS5OhjkxdTg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.