Et vindue til sjælen

Et minde, der fortæller en historie

For mig er det gode billede et minde, der fortæller en historie om det øjeblik, billedet har foreviget. En historie der er mere end bare en visuel gengivelse, en historie om øjeblikkets stemning og sjæl. Det er mere end et portræt, hvor den afbildede ser lige ind i kameraet med et appelsinsmil.

Billedet fanger øjnene, imens de er i færd med noget andet end at vente utålmodigt på, at fotografen bliver færdig. Det kan være øjnenes udtryk i forbindelse med et kram, et lille subtilt smil eller medens en lille tåre triller ned over kinden – her åbnes et vindue til sjælen, som varmer hjertet igen og igen.

Ikke kun mennesker har en afbildelig sjæl

Ikke kun mennesker har en afbildelig sjæl – det har alt sanseligt fra træer over kontorer til fabriksbygninger – alt med en historie der er værd at fortælle. Det kan være et ensomt træ bøjet i sin kamp mod den vestjyske vind, en dåbskjole, der ligger henslængt over en stoleryg i selskabslokalet efter dåbsfesten eller en nedslidt og forladt fabriksbygning, der langtsomt giver efter for tidens fortærende tand. Det afgørende er øjeblikket og det vindue, billedet skaber ind til øjeblikket, som suger beskueren ind i dets essens.

/Peter Nick Storm Stausholm
Postdoc., Ph.D.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.